صفحه اصلی » اخبار خودرو » قوانین جدید شماره گذاری خودرو در سال ۹۴

قوانین جدید شماره گذاری خودرو در سال ۹۴

559671_555
۱۵ بهمن ۱۳۹۳
0
1,209 بازدید

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس سرهنگ احمد رستمی گفت: از ابتدای سال جاری تا ۱۵ اردیبهشت ماه، حدود ۵۰ هزار خودرو در کشور شماره گذاری شد که از این تعداد، ۴۷ هزار دستگاه مربوط به خودروهای تولید داخل است.

وی از رشد ۱۹۰ درصدی شماره گذاری خودرو طی این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

این مقام انتظامی درباره دستورالعمل جدید شماره گذاری خودروها، گفت: با توجه به مصوبه اخیر دولت در اردیبهشت ماه سال جاری درخصوص آلایندگی خودروهای بنزینی، گازوئیلی و موتورسیکلت ها، جدول زمانی درباره سطح استاندارد آلایندگی های زیست محیطی پیش بینی شد تغییراتی را نسبت به مصوبات قبل در این مصوبه شاهد هستیم؛ از این پس شماره گذاری کلیه وسایل نقلیه شامل خودرو و موتورسیکلت برابر مقررات و مفاد مصوبه اخیر انجام می شود.

سرهنگ رستمی با بیان اینکه در جدول سطح آلایندگی ها در مصوبه اخیر متاسفانه در بحث رعایت استانداردها برگشت به عقب را شاهد هستیم، افزود: با توجه به آلایندگی و آلودگی هایی که در شهرهای بزرگ بویژه تهران در سال گذشته مشاهده شد، در مصوبه های قبل دولت برای همه خودروها استاندارد یورو ۴ از ابتدای سال ۹۴ پیش بینی شده بود اما در مصوبه اخیر الزامی کردن استاندارد یورو ۴ از ابتدای شهریور ماه برای خودروهای بنزینی و یورو ۳ برای خودروهای سنگین و نیمه سنگین از ابتدای سال ۹۴ لحاظ شده است؛ این موضوع باعث نقد پلیس راهور از سازمان محیط زیست است چرا که اغلب خودروسازها از اواخر سال گذشته در حال تطبیق خود با مصوبه های گذشته بودند.

معاون فنی مهندسی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا درباره مجوز شماره گذاری خودروها در کشور، افزود: وسایل نقلیه در صورت داشتن تاییدیه های ایمنی کیفیت و آلایندگی های زیست محیطی، شماره گذاری می شوند.

سرهنگ رستمی گفت: صدور استاندارد ایمنی کیفیت بر عهده سازمان ملی استاندارد ایران است، همچنین استاندارد آلایندگی نیز توسط سازمان حفاظت از محیط زیست صادر می شود.

وی درباره پلاک گذر موقت و قوانین صدور و تردد آن در کشور، گفت: پلاک گذر موقت برای ایرانیان مقیم خارج از کشور و یا توریست های خارجی که خواهان استفاده از خودروی شخصی خود در کشور هستند، صادر می شود.

این مقام انتظامی افزود: پلاک گذر موقت تنها به شرط صدور پروانه موقت از طریق گمرک ترخیص کننده و برای خودروهایی که بیش از ۱۰ روز خواهان تردد در سطح کشور هستند در مبادی ورودی صادر می شود.

به گفته سرهنگ رستمی، حداکثر دوره زمانی صدور پلاک گذر موقت در هر مرحله سه ماه است و نهایتا در طول سال این دوره زمانی یک بار دیگر تمدید می شود؛ در مجموع خودروهای دارای پلاک گذر موقت می تواند شش ماه در کشور تردد کند.

معاون فنی مهندسی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا افزود: همچنین شهروندانی که در مناطق آزاد زندگی می کنند، در طول سال، یک ماه مجاز به تردد با خودروهای پلاک گذر موقت در سطح کشور هستند.


ما را دنبال کنید
نظرات کاربران
نظر دهید

عضویت خبرنامه

برای استفاده از این سرویس لازم نیست هیچگونه هزینه ای پرداخت کنید.!

تنها ایمیل خود را وارد کنید تا به صورت هفتگی مطالب وب سایت برای شما ارسال شود.


تبلیغات